Seksualiteit

Seksualiteit Algemeen

Prettig in je vel zitten is niet alleen een spreekwoord, wanneer je letterlijk prettig in je vel zit dan voel je je comfortabel met je lichaam. Dan ben je in staat te genieten van je lichaam, en dit te delen met een partner. Wanneer je het gevoel hebt dat je ten aanzien van de beleving van seksualiteit en intimiteit, of ten aanzien van genieten van je lichaam, niet in balans bent dan is het wellicht prettig om te weten dat je hier aan werken kunt om zo tot een beter of prettiger seksleven te komen. Via gesprekken en met behulp van thuiswerk opdrachten ga je werken aan een sterkere balans in jouw eigen seksualiteit.

Seksualiteit, Seks na misbruik

Het hebben verwerkt van seksueel misbruik is een eerste stap in weer in staat zijn te kunnen genieten van seks. De stap die volgt is je weer bewust worden van jouw eigen kracht en seksualiteit. Onderdeel daarvan kan zijn om los te komen van eventuele schuldgevoelens die je parten spelen wanneer je geconfronteerd wordt met gevoelens van opwinding. Je prettig voelen in je eigen lichaam en (weer) leren ontdekken waar jij van kunt genieten is een onlosmakelijk onderdeel van dit groei proces.Genieten van seks na misbruik is niet altijd onderdeel van trauma verwerking, mijn hulp richt zich specifiek op het weer leren genieten van seks. Dit kan alleen wanneer je het trauma verwerkt hebt, mijn hulp richt zich niet op het verwerken van het trauma maar op het weer in balans komen met jouw eigen lichaam en seksualiteit.

Seksualiteit, Bdsm Verlangens

Of je nu je nog maar kort bewust bent van je verlangens naar bdsm of dit al langere tijd weet, het kan soms moeilijk zijn een ander hierin te vertrouwen om erover te praten. Praten met een vertrouwenspersoon kan dan een begin geven in het leren begrijpen en accepteren van je gevoelens. Het kan helpen te praten met iemand die bekend is met de gevoelens (en deze niet veroordeelt). Als coach begrijp ik welke verwarring het hebben van deze verlangens kan oproepen en ik kan je helpen.een veilige plek voor jezelf te creëren om jouw innerlijke gevoelsleven te ontdekken op een verantwoorde manier. Omdat dit een onderwerp is waar niet iedereen mee geconfronteerd wil worden heb ik uitgebreide informatie op een andere pagina staan.

 

Reacties zijn gesloten.