Anders omgaan

De sleutel voor het oplossen van veel problemen ligt in het anders ermee omgaan.

Je kunt dit breed toepassen, dus ook op het gebied van seksualiteit.
Meer specifiek verlangens (bdsm) die diep verborgen in jou leven, of die je niet met partner durft te delen.

Leren omgaan met verschil in verlangen in de relatie vraagt om een andere manier van kijken naar dit verlangen. Vaak wordt er gekeken vanuit de wens om invulling te geven aan het verlangen, wat volkomen logisch is overigens. Dit kan echter botsen met de gevoelens van de partner, die deze verlangens niet deelt en dus inzet op het niet invullen van jouw verlangens mogelijk zelfs op negeren van jouw verlangens.
Door anders te leren denken, en vooral door dit verschil in verlangen anders te benaderen, creëer je een nieuwe opening, je blijft niet langer dwalen in het gekaderde hokje maar stapt in een open en vrije ruimte.

Een ander voorbeeld is werken aan de eigen seksuele weerbaarheid, in het bijzonder de weerbaarheid van vrouwen met onderdanige gevoelens die zichzelf (dreigen) te verliezen in hun bdsm zoektocht of relatie. Vaak wordt er, als dit speelt, een enorm gevoel van machteloosheid en vast zitten of nie vooruit kunnen komenervaren.
Door te leren anders te kijken wordt een veranderende koers ingezet, deze leidt tot meer positieve ervaringen, tot andere communicatie en draagt bij aan prettige contacten en ervaringen.

Als coach kan ik je hierbij helpen. Soms zijn een paar gesprekken al voldoende. Je kunt altijd (vrijblijvend) contact met me opnemen wanneer je niet zeker weet of waar jij mee worstelt iets is waarin ik ondersteuning kan bieden, of je gewoon met een dringende vraag zit.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: