Anders kijken

We zijn geneigd om een probleem te ervaren als iets dat ons ketent, dat ons soms zelfs omlaag trekt, een duistere diepte in. Anders met het probleem omgaan brengt de oplossing van het probleem dichterbij. Eén van de belangrijke sleutels daarin ligt in de manier waarop je naar het probleem kijkt. Natuurlijk is het nooit goed om een probleem opzij te zetten als ‘geen probleem’, niemand is ooit wijzer geworden door zijn of haar kop in het zand te steken.

Anders naar je probleem kijken betekent vooral dat je het probleem opnieuw definieert, is het wel zo groot als jij het ervaart? Misschien ‘denk’ jij het probleem wel veel groter dan het in realiteit is.
Is het probleem wel zo zwaar als jij het voelt? Waardoor wordt deze zwaarte bepaalt? Door je probleem een beetje te ontleden krijg je er grip op, zodra je er grip op krijgt slinkt het probleem. Het is nog niet direct opgelost maar het is vanaf dat moment geen onwrikbare rots die jij niet opzij geduwd krijgt.

Als coach kan ik je helpen om anders met je problemen te leren omgaan. Heb je hier vragen over aarzel dan vooral niet om contact met me op te nemen.

Karen

Het coachen en begeleiden van mensen in diverse aspecten van hun leven loopt als rode draad door het mijne. Ik ben een gecertificeerd coach met meer dan 25 jaar ervaring in coachen, inspireren en stimuleren van mensen in diverse fases en aspecten van hun leven.

Comments are closed.