Comfortzone

Soms komt ik quotes tegen die een dubbel gevoel bij me oproepen. Het klopt zonder meer dat uit je comfortzone stappen goed kan zijn, het kan leiden tot nieuwe inzichten, nieuwe deuren openen, je horizon verbreden.

 
Er kan echter ook een geforceerde beweging ontstaan wanneer het gevoel (over)heerst dat je grenzen moét verleggen om zo te werken aan persoonlijke grens, wanneer je het idee hebt dat je ál je angsten moet overwinnen. We leven soms in een omgeving die ons vertelt dat we ‘ons niet zou aan moeten stellen’ wanneer we gevoelens ervaren als onzekerheid, twijfels of angsten. Soms zijn we opgegroeid in een omgeving met een soort no nonsens mentaliteit, dit kan ertoe hebben geleid dat we verder weg zijn gedreven van onze eigen kern.
Want door doelbewust al je angsten te gaan overwinnen wordt je niet per definitie een sterker mens, door angsten te accepteren en ervoor te zorgen dat deze jouw leven niet overheersen geef je ruimte aan jouw kwetsbaarheid, die deel is van jou als individu.
Je leven inrichten met momenten waarin jij heerlijk in je eigen comfortzone kunt blijven is niets mis mee, af en toe bewust uit je comfortzone stappen zorgt voor positieve prikkels en vibratie in je energie niveau. Het maakt ook dat de momenten waarin je bewust in je comfortzone blijft (of terug stapt) een gevoel van rust en ontspanning geven.

Karen

Het coachen en begeleiden van mensen in diverse aspecten van hun leven loopt als rode draad door het mijne. Ik ben een gecertificeerd coach met meer dan 25 jaar ervaring in coachen, inspireren en stimuleren van mensen in diverse fases en aspecten van hun leven.

Comments are closed.