Lekker met je lijf voelen

Om optimaal te kunnen genieten van seksualiteit en seks is lekker in je vel zitten essentieel.

Deze beleving wordt enerzijds gevoed door mentale balans maar fysiek comfortabel voelen met je lichaam is minstens zo belangrijk. We leven in een maatschappij waarin schoonheidsidealen ons een onrealistisch beeld presenteren. Alsof het zou gaan om het uiterlijk, we er geweldig goed uit zouden moeten zien om een bevredigend seksleven te hebben.
Niets is minder waar, natuurlijk heeft aandacht voor je uiterlijk hebben invloed. Op wat je uitstraalt maar zeer zeker ook op hoe je je voelt. Gun je jezelf de aandacht, om er verzorgd en goed uit te zien, dan werkt dit door in je gevoel.

Met name in periodes waarin we ons minder prettig in ons vel voelen is het goed om aandacht aan ons uiterlijk te besteden. Doe het in de eerste plaats voor jezelf, je zult merken dat je je er prettiger door gaat voelen. Met name in periodes waarin we ons minder prettig in ons vel voelen is het goed om aandacht aan ons uiterlijk te besteden. Doe het in de eerste plaats voor jezelf, je zult merken dat je je er prettiger door gaat voelen.

Een ander belangrijk aspect is ook om ons lichaam te waarderen, het is gemakkelijk om met kritiek te kijken naar wat wij zelf de minpunten van ons lichaam vinden.

Ga eens naakt voor de spiegel staan, wat vind jij mooi aan jezelf?

Voel jij je prettig met jouw naakte lichaam? Zo nee waarom niet? Is dat een realistische gedachtegang of is deze gevoed door de schoonheidsidealen waarmee we dagelijks omringd worden?


Ooit vertelde een vrouw mij dat zij een bepaald standje tijdens seks nooit deed, want ‘dan hing haar buik’ en ze wilde niet dat haar partner dat zou zien. Datzelfde standje is mijn favoriete pose om seks te hebben, op dat moment stoor ik mij niet aan mijn lichaam maar ga ik volledig op in de passie van het moment. Ik kon me dus weinig voorstellen bij haar argument, ik begon er echter op te letten en merkte gaandeweg dat meer vrouwen (en mannen) zich niet prettig voelen met hun lichaam en dit meenemen in hun seksbeleving.
Je kunt je wellicht indenken wat voor een negatieve invloed dit kan hebben op de seks. Om te kunnen genieten van seks zou je je comfortabel met je lijf moeten voelen. Heb jij hier problemen mee? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen, ik kan je helpen onrealistische gedachtengangen los te laten en anders naar je lijf te kijken.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: