De reis als doel

Niet de reis maar het onderweg zijn mag het doel zijn.

Wanneer je leven inricht aan de hand van doelstellingen die je wil behalen dan ontstaat er een map met wegen die leiden naar de door jou bedachte eind bestemming. Door doelgericht de gemarkeerde wegen te volgen wordt de gedachte bevestigd dat dit leidt naar een gelukkig leven, vaak echter is de reis zelf minstens zo boeiend als wat we aantreffen wanneer we op onze bestemming arriveren. Misschien passeren we plaatsen die niet op de kaart staan, en wel de moeite van het bezoeken waard kunnen zijn.

Een metafoor die je door mag trekken naar jouw eigen leven. Heb jij ruimte om de plaatsen aan te doen die je onderweg passeert? Of ben je vastberaden en doelgericht bezig je richting de jou gekozen bestemming te reizen? Werk je alle plannen die je gemaakt af om daar te komen, is er ruimte voor tussentijdse wijzigingen van jouw reisplan?

Je kunt dit uiteraard ook van toepassing laten zijn op jouw seks- en/of bdsmleven. Heb je een map met wegen die leiden naar de door jou bedachte eindbestemming? Gaat het om de eindbestemming of gaat het om de reis? Hoe staat een partner (of partners) hierin?
Vaak zie ik dat wanneer men bdsm gaat verkennen er een wensenlijstje wordt gemaakt van elementen die men graag wil beleven, vervolgens wordt deze wensenlijst een doelenlijstje waar telkens iets van afgevinkt kan worden. Als dat de manier is waarop je met bdsm bezig wil zijn is dat natuurlijk prima, er valt echter ook iets te zeggen voor het in het moment zijn, de beleving volledig in je opnemen. Niet voortdurend zoeken naar nieuwe ervaringen, nieuwe attributen of nieuwe spelpartners maar de beleving met het bestaande en bekende verdiepen.

Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met me op. Ik ben sinds kort ook bereikbaar via instagram en log dagelijks even in, mocht je op FetLife een account hebben dan kun je me ook daar bereiken via een privébericht.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: