De kunst van leven

Ooit zei ik, een tikkeltje cynisch destijds, dat mijn leven een aaneenschakeling is van ingrijpende en soms ook heftige gebeurtenissen. Het maakt dat je geconfronteerd wordt met leven, want hoe hevig wat je meemaakt ook, leven gaat door. De zon komt elke dag op, er zijn sociale gebeurtenissen die onze aanwezigheid verwachten, er zijn mensen die graag de connectie met ons aangaan. Vanzelfsprekend maak je hierin keuzes, ik denk dat juist de keuze om het leven te vieren de grootste kunst is. Het mooie om je heen te kunnen zien, die glimlach van een vreemde te waarderen, de vriendelijke cassiére op te merken, zien hoe de seizoenen wisselen.

Wanneer je moeite hebt om balans te vinden, of dat nu in jezelf is of met de dingen die je meemaakt, dan kan het helpen om een mooi momenten boekje voor jezelf bij te houden. Vind of koop een mooi schrift of notitie boekje en maak elke dag even tijd om stil te staan bij het mooie moment, of momenten, van die dag. Je kunt dat aan het eind van de dag doen maar natuurlijk ook in de ochtend terugkijken op de dag ervoor.

Het is jouw boekje dus jij bepaalt hoe je het wilt vastleggen, misschien alleen een simpel woord, een korte zin, of een dagboek schrijfsel, misschien een tekening, sommigen vinden het fijn er een soulcollage van te maken. Weet je niet wat een soulcollage is kijk dan even op de website van Soulcollage.nl

Karen

Het coachen en begeleiden van mensen in diverse aspecten van hun leven loopt als rode draad door het mijne. Ik ben een gecertificeerd coach met meer dan 25 jaar ervaring in coachen, inspireren en stimuleren van mensen in diverse fases en aspecten van hun leven.

Comments are closed.