De wijsheid in Stilte

Zelf houd ik enorm van stilte, of dat nu de stilte in mijzelf, de stilte om mij heen, stilte in de natuur en ook de momenten waarop stilte een plek inneemt tijdens een gesprek. In stilte vind ik niet alleen rust maar ook ruimte, ruimte om gesprekken nog eens de revue te laten passeren, ruimte om te mijmeren over de toekomst, om mooie herinneringen terug te halen.

Wanneer ik erg moe ben (met chronische vermoeidheid heb je helaas nogal eens dit soort momenten) dan helpt het mij het best wanneer ik in stilte kan baden. Het is helend, het geeft me rust en energie.

We weten allemaal dat slaap essentieel is, ons lichaam heeft de rust nodig om zowel te verwerken als aan te sterken. Bewust de stilte opzoeken kan dezelfde werking hebben (niet als vervanging natuurlijk), gun jezelf die interactie met stilte. Wees er niet bang voor, ga het niet uit de weg maar probeer elke dag een moment de stilte te omarmen. Omarm de stilte in jezelf, verwelkom de stilte om je heen.

Karen

Het coachen en begeleiden van mensen in diverse aspecten van hun leven loopt als rode draad door het mijne. Ik ben een gecertificeerd coach met meer dan 25 jaar ervaring in coachen, inspireren en stimuleren van mensen in diverse fases en aspecten van hun leven.

Comments are closed.