E Coaching

In tegenstelling tot wat wel eens wordt gedacht doet E coaching (online coaching) niet onder voor face to face gesprekken.
Het grote voordeel is natuurlijk dat je, om elkaar te spreken, afstand niet relevant is (en dit is dan ook terug te zien in de tarieven). Een ander voordeel is dat de marge om een afspraak in te plannen ruimer is, dat maakt het mogelijk om ook in de avonduren beschikbaar te zijn voor online gesprekken.
Er wordt nogal eens gedacht dat bij online coaching de coach een aantal factoren mist. Zoals bijvoorbeeld lichaamstaal, maar ook in onze manier van chatten ontwikkelen we een eigen taal, een ervaren coach herkent en leest deze net zoals lichaamstaal gelezen kan worden. Eén van de grote voordelen van online coaching, wat met name door een groot deel van mijn cliënten gewaardeerd wordt, is het feit dat anoniem een gesprek voeren mogelijk is.

De online coaching die ik bied is zonder webcam, de cliënt en ik wisselen woorden uit op een scherm waarbij snelle interactie ontstaat. Overigens voor diegenen die schrijven een prettige manier vinden is email coaching ook een optie, dit werkt hetzelfde als online coaching alleen is er meer tijd om zaken uit te schrijven. Wat kan helpen om zaken meer te verdiepen (indien daar behoefte aan is). Wil je liever telefonisch contact dan kan dit voor hetzelfde tarief is E Coaching.

Zelf heb ik 14 jaar ervaring met het bieden van online coaching en 18 jaar ervaring met online begeleiding van mensen op het gebied van seksualiteit, relatie en bdsm gevoelens (via een vrijwilligers project).

Wil je meer achtergrond informatie over online coaching? Lees dan bijvoorbeeld dit artikel of een artikel dat door nu.nl gepubliceerd werd naar aanleiding van een langlopend onderzoek van de Universiteit Tilburg.