E Coaching

In tegenstelling tot wat wel eens wordt gedacht doet E coaching (online coaching) niet onder voor face to face gesprekken.
Het grote voordeel is natuurlijk dat je, om elkaar te spreken, afstand niet relevant is (en dit is dan ook terug te zien in de tarieven). Een ander voordeel is dat de marge om een afspraak in te plannen ruimer is, dat maakt het mogelijk om ook in de avonduren beschikbaar te zijn voor online gesprekken. Ik heb meer dan 17 jaar ervaring met het bieden van online coaching en begeleiding, er wordt nogal eens gedacht dat bij online coaching de coach een aantal factoren mist. Zoals bijvoorbeeld lichaamstaal, maar ook in onze manier van chatten ontwikkelen we een eigen taal, een ervaren coach herkent en leest deze net zoals lichaamstaal gelezen kan worden. Eén van de grote voordelen van online coaching, wat met name door een groot deel van mijn cliënten gewaardeerd wordt, is het feit dat anoniem een gesprek voeren mogelijk is.

De online coaching die ik bied is zonder webcam, de cliënt en ik wisselen woorden uit op een scherm waarbij snelle interactie ontstaat. Overigens voor diegenen die schrijven een prettige manier vinden is email coaching ook een optie, dit werkt hetzelfde als online coaching alleen is er meer tijd om zaken uit te schrijven. Wat kan helpen om zaken meer te verdiepen (indien daar behoefte aan is).

Wil je meer achtergrond informatie over online coaching? Lees dan bijvoorbeeld dit artikel over email coachin, of een artikel dat door nu.nl gepubliceerd werd naar aanleiding van een langlopend onderzoek van de Universiteit Tilburg.

Omdat afstand geen rol speelt maakt E Coaching het mogelijk dat je altijd gebruik kunt maken van een gesprek met mij wanneer je met vragen zit. Meestal zijn Chat gesprekken op korte tijd in te plannen, soms zelfs op het moment dat je contact met mij opneemt. Je kunt rechtstreeks vanaf mijn site een afspraak inplannen, of gebruik maken van het contact formulier.

Liever Face to Face?

Natuurlijk begrijp ik dat er mensen zijn die de voorkeur geven aan een persoonlijk gesprek, omdat dit wat meer organisatie vereist en ik niet over een eigen praktijkruimte beschik bied ik dit niet als standaard optie aan. Het is echter wel mogelijk om een face to face gesprek in te plannen. Afhankelijk van de planning van mijn gezin is het mogelijk bij mij in Valkenswaard af te spreken, woon je in de regio dan kan ik bij jou thuis langskomen, een alternatief is om op een andere locatie af te spreken. Ik heb goede ervaringen met bijvoorbeeld ‘t Oude Wandelpark in Valkenswaard.

Wanneer je twijfelt of ik wel iets voor je kan betekenen kun je altijd contact met me opnemen.

Karen Smits

 

Comments are closed.