E Coaching

In tegenstelling tot wat wel eens wordt gedacht doet E coaching (online coaching) niet onder voor face to face gesprekken.
Het grote voordeel is natuurlijk dat je, om elkaar te spreken, afstand niet relevant is. Een ander voordeel is dat de marge om een afspraak in te plannen ruimer is, dat maakt het mogelijk om ook in de avonduren beschikbaar te zijn voor online gesprekken. Ik heb jarenlange ervaring met het bieden van online coaching en begeleiding, voor meer informatie over online coachen adviseer ik je om dit artikel over email coaching te lezen, of dit artikel dat door nu.nl gepubliceerd werd naar aanleiding van een langlopend onderzoek van de Universiteit Tilburg.

Omdat afstand geen rol speelt maakt E Coaching het mogelijk dat je altijd gebruik kunt maken van een gesprek met mij wanneer je met vragen zit. Meestal zijn Chat gesprekken op korte tijd in te plannen, soms zelfs op het moment dat je contact met mij opneemt.

Email coaching is eigenlijk altijd per direct te starten omdat deze start met een inhoudelijke email van jou (als je voor deze optie kiest is het wel handig dat je dit vermeld in je bericht).

Verschil Coaching via Chat of Email

Graag leg ik je nog iets meer uit over de verschillen tussen Coaching via Chat of via Email.
Bij chat is er direct contact, de communicatie verloopt via het toetsenbord. Eén van de voordelen van een gesprek via chat is dat ik gelijk in kan spelen op wat je zegt, ik kan bijvoorbeeld gericht vragen stellen om samen tot de kern door te dringen, jij krijgt direct vragen, tips en handvaten die aansluiten op hetgeen je met mij deelt. Een ander voordeel is dat het mogelijk is om anoniem te blijven, ervaring heeft mij geleerd dat in het praten over seksuele gevoelens sommigen het prettig vinden dat zij anoniem kunnen blijven. Omdat ik bij chat gesprekken geen gebruik maak van een cam blijft anonimiteit gegarandeerd mocht dat belangrijk voor  je zijn. (wel heb ik minimaal een werkend email adres nodig voor het versturen van de factuur)

Bij coaching via email zijn er weer andere voordelen. Zoals het uit kunnen werken van de emails op een tijd die jou goed uitkomt, zonder tijdsdruk. Voor deze optie zet ik vaak thuiswerk opdrachten die het proces ondersteunen, op die manier kan tijd effectief ingezet worden. Jij kunt in jouw eigen tijd en tempo werken aan de mails en/of opdrachten en op die manier het inzicht in jezelf vergroten.Soms zet ik ook bij chat gesprekken extra in met huiswerkopdrachten,  uiteraard is dit altijd in onderling overleg. Het is mogelijk om een chat gesprek (na afloop) via mail toegestuurd te krijgen. Op die manier kun je een gesprek in alle rust nog eens doorlezen (wanneer je hier gebruik van wilt maken is het handig dit op voorhand door te geven).

Natuurlijk begrijp ik dat er mensen zijn die de voorkeur geven aan een persoonlijk gesprek, omdat dit wat meer organisatie vereist en ik niet over een eigen praktijkruimte beschik bied ik dit niet als standaard optie aan. Het is echter altijd mogelijk om contact met mij op te nemen om te kijken wat eventuele alternatieven zijn, te denken valt aan een gesprek op een rustige locatie. Ik heb goede ervaringen met het Oude Wandelpark in Valkenswaard, deze biedt voldoende rustige zitplaatsen waar een gesprek ongestoord kan plaatsvinden, mocht het weer het toelaten dan is het ook mogelijk om een wandeling te maken tijdens ons gesprek. Een andere optie is dat ik wanneer bij jou thuis langs kom, dit is alleen mogelijk wanneer je in de regio van Valkenswaard woont.

Wanneer je twijfelt of ik wel iets voor je kan betekenen mag je altijd contact met me opnemen.

Karen Smits

 

Comments are closed.