Vreemdgaan of..?

Dat een verschil in verlangen binnen een relatie tot afstand kan leiden lijkt bijna een logisch gevolg, toch zijn het de keuzes die wij zelf maken die bepalen wat de impact is van deze uiteenlopende verlangens op de relatie. Het is geen excuus, en in feite is het een zwaktebod om het aan te grijpen als excuus om vreemd te gaan.

Daarmee wordt gekozen voor de weg van de minste weerstand, het lijkt misschien ook wel de kortste weg richting het doel. Namelijk het invulling zoeken en vinden van de verlangens die niet met partner gedeeld kunnen worden.
Door deze buiten de relatie in te vullen, zonder dit kenbaar te maken aan de partner, wordt een keuze ontnomen. Daar waar de relatie een wisselwerking is tussen twee partners stapt de partner die kiest voor vreemdgaan uit deze wisselwerking.
En in feite ontneemt deze daarmee de ander een keuze, een keuze om samen een weg te vinden, een keuze om samen te leren omgaan met het verschil in verlangen. Maar ook een keuze of de partner zich wel kan vinden in dit besluit, want het verlangen buiten de relatie invullen kán een oplossing zijn, maar slechts dan wanneer dit gepaard gaat met open en eerlijke communicatie. Wanneer het een gezamenlijk besluit is waarin beide partners elkaar steunen, maar ook samen blijven werken aan de relatie.

Natuurlijk zijn we allemaal mens, en de wanhoop leidt ons soms tot het maken van verkeerde keuzes. Met mijn blog hoop ik te laten zien dat er andere opties zijn. Als coach begeleid ik stellen die worstelen met een verschil in verlangen, mijn uitgangspunt is respect voor deze verschillen als ook respect voor beider grenzen. Met als basis een open en eerlijke communicatie, waarin beide partners zich veilig én geliefd voelen.

Twijfel je of dit haalbaar is? Stuur me geheel vrijblijvend een bericht zodat ik je meer inzicht kan geven in mijn werkwijze.

Karen

Sinds 2002 zet ik mij in om mensen te begeleiden bij de acceptatie en beleving van hun bdsm gevoelens. Als kink aware vrijwilliger én kink aware professional.

Comments are closed.