In het moment zijn

‘In het moment zijn’ lijkt ons soms opgelegd te worden als new age trend. Toch kan het zowel helend als rustgevend zijn om toe te passen. Wanneer je bijvoorbeeld in beslag genomen word door gevoelens en herinneringen uit het verleden dan kan het lijken alsof je niet helemaal hier bent, dingen uit je omgeving en dagelijks leven passeren ongemerkt. Daarmee passeert ook de helende kracht die in elke dag schuilt. De kleine dingen waar je van kunt genieten, klinkt erg clichématig dat geef ik toe maar juist omdat er een grootste waarheid in schuilt deel ik dit graag.

Wanneer je jezelf kunt toestaan in het moment te zijn dan kun je alles uit dat moment halen, je kunt intens genieten van een moment, of intens tot rust komen in een moment. Gun het jezelf om minstens één keer per dag bewust in het moment te zijn, zonder afleiding. Dus niet koken én bellen, niet tv kijken én whatsappen, laat het multitasken los zodat je de rust van het moment kunt omarmen.

Karen

Het coachen en begeleiden van mensen in diverse aspecten van hun leven loopt als rode draad door het mijne. Ik ben een gecertificeerd coach met meer dan 25 jaar ervaring in coachen, inspireren en stimuleren van mensen in diverse fases en aspecten van hun leven.

Comments are closed.