Coaching

Reguliere Coaching

Het meest bekende traject van coaching is een serie gesprekken die je met je coach voert, tijdens deze gesprekken wordt dieper in gegaan op de vragen of onderwerpen die jou bezighouden.
De coach luistert, analyseert en helpt jou een duidelijk beeld te schetsen van wat het is wat jou bezighoudt en welke handvaten of hulp je nodig hebt. Vervolgens ga je hier samen met je coach aan werken, het kan ook voorkomen dat je samen met je coach tot de conclusie komt dat een andere vorm van hulpverlening beter aansluit op wat jij nodig hebt. Een goede coach kan jou hierin adviseren en op de goede weg helpen.
Als coach ben ik zeer ervaren met online coaching en in de 14 jaar dat ik op deze manier coaching bied heb ik een concept uitgewerkt dat zeer succesvol is gebleken en waarbij doorgaans slechts een paar gesprekken nodig zijn. Dit omdat ik de gesprekken combineer met gepersonaliseerde huiswerk opdrachten die jij in je eigen tijd uitwerkt en de uitwerking weer wordt meegenomen in het volgende gesprek.
Tijdens ons eerste chat gesprek inventariseren we samen wat het is dat jou bezighoudt en wat jij van mij nodig hebt. Daarna bespreken we samen de frequentie van onze gesprekken, soms is dit eens per twee weken, soms eens per maand. Aan het eind van elk gesprek plannen we samen de datum voor het volgende gesprek, jij behoudt dus volledig zelf de regie van jouw coachings traject. De kosten bedragen 35 euro per uur, dit is inclusief de huiswerkopdrachten die je toegestuurd krijgt.
Plan je afspraak

Coaching on Demand

Een minder bekende vorm is Coaching on Demand. Deze vorm van coaching kun je inzetten wanneer je direct bruikbare tips nodig hebt, wanneer je met vragen rondloopt die je op korte termijn wil kunnen beantwoorden, wanneer je twijfelt over iets, wanneer je nee moet/wil zeggen, een advies nodig hebt of iets anders dat in 1 gesprek behandeld kan worden.
Met name als Kink Aware Professional heb ik ontdekt dat veel cliënten gebaat zijn bij 1 uitgebreid gesprek wat hen op weg helpt. Om die reden heb ik een concept ontwikkeld waarbij ik in 1 gesprek van anderhalf uur jouw vragen beantwoord, je met tips en adviezen op weg help. De kosten van Coaching on Demand bedragen 55 euro, hiervoor krijg je een online gesprek van anderhalf uur en kun je via email vóór het gesprek plaats vind aangeven waarin je advies of antwoorden nodig hebt.
Coaching on Demand is alleen aan te vragen na vooruitbetaling, je kunt deze online aanvragen en kiezen voor direct betalen via PayPal of een factuur toegestuurd krijgen via email. Nadat je betaling ontvangen is wordt je gesprek ingepland, dit kan doordeweeks overdag of in de avonduren. Doorgaans volgt er binnen 1 a 3 dagen een gesprek (vraag je op vrijdag of in het weekend aan dan zal het gesprek na het weekend gepland worden).

Omdat afstand geen rol speelt maakt E Coaching het mogelijk dat je altijd gebruik kunt maken van een gesprek met mij wanneer je met vragen zit. Meestal zijn Chat gesprekken op korte tijd in te plannen, soms zelfs op het moment dat je contact met mij opneemt.
Plan je afspraak

Kink Aware Professional

Als coach behoorde ik tot één van de pioniers op het gebied van Kink Aware Professionals, destijds toen ik mijzelf (in 2006) als coach profileerde hoorde je de term amper. Ook waren er vrijwel geen coaches of therapeuten die zichzelf profileerden als ‘bekend met bdsm’ of ‘niet veroordelend over bdsm’. Sterker nog, bdsm werd door talloze hulpverleners beschouwd als seksueel afwijkend gedrag. In de DSM-IV word Sadisme en Mascochisme genoemd als afwijkend gedrag, en voor veel hulpverleners vormt de DSM toch een handboek waardoor zij zich laten leiden.

Belangrijke aspecten van een Kink Aware Professional zijn dat deze in staat is te luisteren zonder te (ver)oordelen en de cliënt een veilige en prettige omgeving weet te bieden waarbinnen deze zich uitgenodigd voelt om vrijuit te praten over individuele belevingen van seksualiteit.
Een Kink Aware Professional vertoont geen vermijdend gedrag wanneer seksuele aspecten uit het leven en de belevingswereld van de cliënt besproken worden.
Plan je afspraak

Thema’s

Het is een breed veld waarin ik als coach begeleiding bied, ik heb geprobeerd deze terug te brengen tot een paar kernwoorden. Klik op de links om uitgebreide informatie te bekijken over een speficiek thema.

Mijn specialiteit ligt op het gebied van Seksualiteit & Intimiteit en Verschil in Verlangen >> lees verder
Plan je afspraak

Liever Face to Face?

Natuurlijk begrijp ik dat er mensen zijn die de voorkeur geven aan een persoonlijk gesprek, het is echter een optie die ik niet standaard bied bij gebrek aan eigen gespreksruimte. Wil je toch een face to face gesprek neem dan contact met me op zodat we de mogelijkheden kunnen bekijken. Dit betekent in ieder geval dat jij de mogelijkheid moet hebben om je te kunnen verplaatsen naar Valkenswaard.

Wanneer je twijfelt of ik wel iets voor je kan betekenen kun je uteraard altijd contact met me opnemen.

Karen Smits

 

Comments are closed.