Coaching

Gesprek met een ervaren Coach

Het meest bekende traject van coaching is een serie gesprekken die je met je coach voert, tijdens deze gesprekken wordt dieper in gegaan op de vragen of onderwerpen die jou bezighouden.
De coach luistert, analyseert en helpt jou een duidelijk beeld te schetsen van wat het is wat jou bezighoudt en welke handvaten of hulp je nodig hebt. Vervolgens ga je hier samen met je coach aan werken, het kan ook voorkomen dat je samen met je coach tot de conclusie komt dat een andere vorm van hulpverlening beter aansluit op wat jij nodig hebt. Een goede coach kan jou hierin adviseren en op de goede weg helpen.
Als coach ben ik zeer ervaren met online coaching en in de 14 jaar dat ik op deze manier coaching bied heb ik een concept uitgewerkt dat zeer succesvol is gebleken en waarbij doorgaans slechts een paar gesprekken nodig zijn. Dit omdat ik de gesprekken combineer met gepersonaliseerde tips en huiswerk opdrachten die jij in je eigen tijd uitwerkt waarvan de uitwerking wordt meegenomen in het volgende gesprek.
Tijdens ons eerste chat gesprek inventariseren we samen wat het is dat jou bezighoudt en wat jij van mij nodig hebt. Daarna bespreken we samen de frequentie van onze gesprekken, soms is dit eens per twee weken, soms eens per maand. Aan het eind van elk gesprek plannen we samen de datum voor het volgende gesprek, jij behoudt dus volledig zelf de regie van jouw coachings traject. De kosten bedragen 45 euro per uur (incl btw) dit is inclusief de huiswerkopdrachten die je toegestuurd krijgt.
Plan je afspraak/Neem contact op

Mogelijkheden voor gesprek

  • Online (zonder camera) via diverse chatprogramma’s als Whatsapp, Signal, FetLife Messenger of beveiligde chat via mijn site
  • Telefonisch

Liever Face to Face?
Natuurlijk begrijp ik dat er mensen zijn die de voorkeur geven aan een persoonlijk gesprek echter vanwege gebrek aan (betaalbare) praktijkruimte bied ik de mogelijkheid van thuis consult wanneer je in een straal van 25 km rond Valkenswaard woont. Ik breng dan alleen reiskosten in rekening (niet de reistijd). Een andere optie is dat we ergens in Valkenswaard afspreken, er zijn voldoende plaatsen waar in alle rust een kop koffie met goed gesprek genuttigd kan worden 🙂
Plan je afspraak/Neem contact op

Begeleiding bij één van de cursussen

Op mijn website tref je een aantal gratis cursussen die je kunt downloaden. Elke cursus bestaat uit een aantal hoofdstukken, elk hoofdstuk wordt afgesloten met tips en vragen die jou helpen het inzicht in jouw gevoelens, gedachten en beleving te vergroten. Het is mogelijk om de uitwerking van je huiswerkopdrachten en eventuele vragen die tijdens de cursus naar boven komen in te zenden naar mij om een inhoudelijke reactie te ontvangen via email.
Kosten hiervan bedragen 120 euro, dat is de totaal prijs voor 1 cursus en alle huiswerkopdrachten binnen de betreffende cursus. Wanneer het maximaal 2 huiswerk opdrachten zijn die je bespreken wilt dan kun je gebruik van het tarief voor een gesprek van 1 uur (45 euro). Neem gerust contact met me op wanneer je twijfelt welke optie het best bij jouw situatie past.
Plan je afspraak/Neem contact op

Thema’s

Het is een breed veld waarin ik als coach begeleiding bied, ik heb geprobeerd deze terug te brengen tot een paar kernwoorden. Klik op de links om uitgebreide informatie te bekijken over een speficiek thema.

Mijn specialiteit ligt op het gebied van Seksualiteit & Intimiteit en Verschil in Verlangen >> lees verder
Plan je afspraak/Neem contact op

Kink Aware Professional

Als coach behoor ik tot één van de pioniers op het gebied van Kink Aware Professionals, toen ik mijzelf in 2006 als coach profileerde hoorde je de term amper. Ook waren er vrijwel geen coaches of therapeuten die zichzelf profileerden als ‘bekend met bdsm’ of ‘niet veroordelend over bdsm’. Sterker nog, bdsm werd door talloze hulpverleners beschouwd als seksueel afwijkend gedrag. In de DSM-IV word Sadisme en Mascochisme genoemd als afwijkend gedrag, en voor veel hulpverleners vormt de DSM toch een handboek waardoor zij zich laten leiden.

Belangrijke aspecten van een Kink Aware Professional zijn dat deze in staat is te luisteren zonder te (ver)oordelen en de cliënt een veilige en prettige omgeving weet te bieden waarbinnen deze zich uitgenodigd voelt om vrijuit te praten over individuele belevingen van seksualiteit.
Een Kink Aware Professional vertoont geen vermijdend gedrag wanneer seksuele aspecten uit het leven en de belevingswereld van de cliënt besproken worden.
Plan je afspraak/Neem contact op

Wanneer je twijfelt of ik wel iets voor je kan betekenen kun je uiteraard altijd contact met me opnemen.

Karen Smits

Reacties zijn gesloten.