Vrijheid in loslaten

Ze liet het los
Zonder een gedachte of een woord, ze liet LOS.
Los laten van de angst.
Los laten van de oordelen.
Los laten van de samenvloeiing
van goed bedoelde adviezen in haar hoofd.

Los laten van al de herinneringen die haar tegen hielden.
Los laten van al de angsten die haar tegen hebben gehouden
om vooruit te komen
Los laten van de planning en alle berekeningen
over hoe je het nu precies goed doet.
Ze had niet beloofd om los te laten

Zoals de bladeren van een boom vallen, ze liet gewoon los.
Er was geen inspanning .
Er was geen strijd.
Het was niet goed en het was niet slecht .
Het was wat het was, en het is precies goed.
In het universum, daar liet ze het gewoon los.
Een kleine glimlach kwam over haar gezicht .
Een licht briesje blies door haar.
En de zon en de maan scheen voor altijd.

– Rev Safire Rose

Loslaten is geen gemakkelijke voor ons in het huidige tijdperk, het gevoel kan ontstaan (overheersen zelfs) dat we verstrikt raken in wat ons vasthoudt. Vaak echter zijn wij het zelf die vasthouden, en zelfs wanneer het iets anders is dat ons lijst vast te houden dan nog hebben we zelf de kracht om het los te laten.

Soms krijg ik de vraag hoe je dat dan doet, een simpele manier is om te visualiseren. In je hoofd bedenk je een filmpje waarmee je symbolisch datgene loslaat dat jou vasthoudt, of waar jij aan vasthoudt. Je kunt bijvoorbeeld je voorstellen dat je bovenop een heuvel staat, je hebt een ballon met mandje eronder naast je staan, datgene dat je los wil laten past in dit mandje. Leg het er doelbewust in, pak het mandje op en laat het wegwaaien. Zie hoe het door de wind meegevoerd wordt, als maar verder weg beweegt van jou, zie hoe het kleiner en kleiner wordt tot het een stipje aan de horizon is. Je kunt deze visualisatie herhalen zo vaak als je wilt. Natuurlijk kun je er ook een eigen variant op bedenken, de kracht van een oefening als deze zit ‘m in de waarde die jij er zelf in ervaart. Wanneer je sceptisch tegenover dit soort oefeningen staat kan ik je alleen maar meegeven om te proberen je ervoor open te stellen. Wat heb je te verliezen? In feite niets, daarentegen is er veel te winnen wanneer je in staat bent jezelf open te stellen en jouw innerlijke kracht te ontdekken.

Karen

Het coachen en begeleiden van mensen in diverse aspecten van hun leven loopt als rode draad door het mijne. Ik ben een gecertificeerd coach met meer dan 25 jaar ervaring in coachen, inspireren en stimuleren van mensen in diverse fases en aspecten van hun leven.

Comments are closed.