Omgaan met verlies

Wanneer onze dierbaren overleden zijn dan betekent dit niet dat zij ons verlaten hebben, ook al kan het zeer zeker wel zo voelen omdat we ze niet meer kunnen vasthouden, niet meer zien, niet meer spreken. We worden geconfronteerd met een ingrijpend verlies in ons leven, dit verlies heeft impact. Op ons gevoel en ons dagelijks leven, we nemen het mee tijdens de hoogtepunten in ons leven.

Daar waar we eerst vooral het verlies met ons meedragen ontstaat een nieuwe beweging (hier staat geen tijd voor, rouwen verloopt niet altijd via de benoemde rouwfases). In de nieuwe beweging nemen we onze dierbaren mee, we dragen hen in onze harten, we laten hun uitspraken tot leven komen door ze door te delen en door te geven. Wanneer onze dierbaren overleden zijn dan zijn ze niet meer hier, maar ze zijn ook niet minder. Dat is een mooie uitspraak die ik vandaag graag met jullie deel.

Kamp je met een verlies (dat hoeft geen verlies door dood te zijn) en je kunt het niet goed een plekje geven? Heb je het idee dat er nog losse uiteinden uit een eerder rouwproces je hinderen? Neem vooral contact met me op. Je kunt gebruik maken van online coaching of een gesprek via de telefoon, deze kunnen al op korte termijn ingepland worden (soms zelfs dezelfde dag).
Soms is het dat ene gesprek dat verschil maakt, soms zijn er iets meer gesprekken nodig. Een gesprek met mij over een onderwerp als dood en afscheid betekent niet dat je een zwaar gesprek moet voeren, ik kan je helpen een deel van de last die je meedraagt los te laten waarna je je lichter, prettiger en evenwichtiger zult voelen.

Karen

Het coachen en begeleiden van mensen in diverse aspecten van hun leven loopt als rode draad door het mijne. Ik ben een gecertificeerd coach met meer dan 25 jaar ervaring in coachen, inspireren en stimuleren van mensen in diverse fases en aspecten van hun leven.

Comments are closed.