Ontmoet jezelf

Herkenbaar? Er is zoveel dat we ‘moeten’, we leven onze levens voor een groot deel op basis van wat we moeten doen. Bij iedere rol die we vervullen (ouder, kind, werknemer, werkgever, mantelzorger) worden er dingen van ons verwacht.

Dan is er ook nog wat wij ons zelf opleggen, ‘ik moet sporten’, ‘ik moet het huishouden nog doen’, ‘ik moet echt eens die ene vriend bellen’Hoe laat je het moeten nu los? Je kunt toch niet zomaar alles laten vallen (hoor ik je denken), dat laatste is helemaal waar. Er zijn en blijven verplichtingen en verantwoordelijkheden die we elke dag weer hebben. Er zijn echter ook ‘moeten’ momentjes die we prima los kunnen laten om een moment van ‘niets moeten’ te creëren. En dat zijn de momenten waarop we dicht bij ons zelf kunnen komen. Even helemaal niets doen, je bewust worden van waar je bent. De warmte van de zon voelen, het voorjaar zien dat in de lucht hangt. Voel wat het met je doet, hoe ontspannen het kan zijn om even helemaal niets te moeten.

Karen

Het coachen en begeleiden van mensen in diverse aspecten van hun leven loopt als rode draad door het mijne. Ik ben een gecertificeerd coach met meer dan 25 jaar ervaring in coachen, inspireren en stimuleren van mensen in diverse fases en aspecten van hun leven.

Comments are closed.