Betrokken Coach

Mijn inzichten als ervaringsdeskundige ben ik gaan combineren met een studie tot coach welke ik in 2006 heb afgerond.

Rond 2002 belandde ik, zonder dat dit een doel was, in het wereldje van online informeren en steun bieden op het gebied van acceptatie van bdsm gevoelens. Mijn persoonlijke teksten zorgden voor herkenning, mensen leken graag met mij te praten en ik was daarin in staat iets te bieden. Van 2002 tot 2019 heb ik mij op vrijwillige basis ingezet voor een besloten bdsm forum. Doel was mensen er een veilige en geborgen omgeving te bieden waar zij konden praten over hun bdsm gevoelens dit om zo hun inzichten te versterken en tot bredere acceptatie van de bdsm gevoelens te komen.

Na mijn studie in 2006 ben ik mij gaan profileren als ‘bdsm coach’, in die tijd was de term Kink Aware Professional nog niet erg bekend. Ook was het uitzonderlijk dat een coach onder eigen naam bekend maakte dit werk te doen.
Voor mij voelde dit volkomen logisch, als mijn cliënten mij willen kunnen vertrouwen in iets dat zo gevoelig ligt als praten over bdsm dan zal ik toch als eerste moeten zorgen voor een stuk openheid. Vandaar mijn keuze om vanaf dat ik ben gestart met mijn werk als coach niet geheimzinnig te doen.
Ik ben graag duidelijk, dat klinkt ook door in mijn werk als coach. Ik benoem dingen zoals ze zijn, draai er niet omheen en ben daarmee in staat om gevoelige en soms complexe gevoelens bespreekbaar te maken. Dat ik niet (ver)oordelend ben lijkt wellicht logisch voor een coach, echter juist op gebieden binnen bdsm of bijvoorbeeld de bewuste keuze voor polyamorie óf monogamie is het meer dan belangrijk dat een cliënt voelt dat er niet geoordeeld wordt maar juist ruimte gegeven wordt om in gesprek te gaan, om de diepere lagen in het gesprek op te zoeken.

Mijn werkwijze richt zich op inzichten aanreiken, in de situatie waarin iemand zich bevind maar ook in eigen gedragingen en patronen. Ik kijk van buitenaf mee naar binnen en nodig mijn cliënten uit om vanuit buiten naar binnen te kijken. Dat leidt tot verhelderende inzichten, waarin ik tevens handvaten aan kan reiken waarmee iemand vooruit kan. Ik nodig iedereen uit om vooral de testimonials te lezen, hoe anderen hun contact met mij als coach hebben ervaren zegt misschien nog wel meer.

In de loop der tijd heb ik een enorm brede ervaring als kink aware professional mogen opbouwen, deze zet ik vanzelfsprekend in als coach, ook heb ik een aantal gratis cursussen beschikbaar gesteld. Als ervaringsdeskundige heb ik een brede kennis op het gebied van Bdsm, losmaken uit de impact van een jarenlange relatie met een narcistisch/toxic persoon, verwerken van seksueel misbruik en het verkrijgen van een goede balans en prettig seksleven, verwerken van misbruik binnen Bdsm en het verkrijgen van een goede balans en prettig Bdsmleven.

Ik woon in het mooie Noord Brabant, samen met mijn man. Eén van mijn grotere passies is fotografie, daarnaast heb ik een grote voorliefde voor schrijven, met name poëzie.
Ook werk ik aan diverse bdsm gerelateerde kunst projecten, een overzicht zie je hier.

Karen Smits

Terug naar boven