Coaching

Betrokken Coaching

Het meest bekende traject van coaching is een serie gesprekken die je met je coach voert, tijdens deze gesprekken wordt dieper in gegaan op de vragen of onderwerpen die jou bezighouden.
De coach luistert, analyseert en helpt jou een duidelijk beeld te schetsen van wat het is wat jou bezighoudt en welke handvaten of hulp je nodig hebt. Vervolgens ga je hier samen met je coach aan werken, het kan ook voorkomen dat je samen met je coach tot de conclusie komt dat een andere vorm van hulpverlening beter aansluit op wat jij nodig hebt. Een goede coach kan jou hierin adviseren en op de goede weg helpen.
Mijn expertise als coach ligt vooral op het gebied van seksualiteit (en bdsm). Via het kopje Thema’s kun je meer lezen over mijn specialisaties. Praten over de beleving van seks en seksuele verlangens is niet voor iedereen even gemakkelijk, gesprekken met mij kenmerken zich door de warme en geborgen sfeer, dit helpt om de drempel te verlangen om over seks te praten. Inmiddels mag ik terugkijken op 16 jaar ervaring in gesprekken voeren op het gebied van seksualiteit, verschil in verlangen en bdsm gevoelens.
Tijdens ons eerste kennismakingsgesprek inventariseren we samen wat het is dat jou bezighoudt en of ik jou hierin kan helpen. Ik werk niet met vaste trajecten, je bepaalt zelf de frequentie van je gesprekken. Aan het eind van elk gesprek plannen we samen de datum voor het volgende gesprek, jij behoudt dus volledig zelf de regie van jouw coaching traject.
De kosten bedragen 45 euro per uur (incl btw) dit is inclusief de samenvatting van ons gesprek en eventuele huiswerkopdrachten die je toegestuurd krijgt.
Plan je afspraak/Neem contact op

Thema’s

Het is een breed veld waarin ik als coach begeleiding bied, ik heb geprobeerd deze terug te brengen tot een paar kernwoorden. Klik op de links om uitgebreide informatie te bekijken over een speficiek thema of neem contact met mij op zodat ik je er meer over kan uitleggen.

Wanneer je twijfelt of ik wel iets voor je kan betekenen kun je uiteraard altijd contact met me opnemen.

Kink Aware Professional

Als coach behoor ik tot één van de pioniers op het gebied van Kink Aware Professionals, toen ik mijzelf in 2006 als coach profileerde hoorde je de term amper. Ook waren er vrijwel geen coaches of therapeuten die zichzelf profileerden als ‘bekend met bdsm’ of ‘niet veroordelend over bdsm’. Sterker nog, bdsm werd door talloze hulpverleners beschouwd als seksueel afwijkend gedrag. In de DSM-IV word Sadisme en Mascochisme genoemd als afwijkend gedrag, en voor veel hulpverleners vormt de DSM toch een handboek waardoor zij zich laten leiden.

Mogelijkheden voor gesprek

  • Online (zonder camera) via diverse chatprogramma’s als Whatsapp, Signal, FetLife Messenger of beveiligde chat via mijn site
  • Telefonisch
  • Wandelcoaching (regio Valkenswaard)
  • Thuisconsult (25 km rond Valkenswaard)

Begeleiding online cursus

Op mijn website tref je een aantal gratis cursussen die je kunt downloaden. Elke cursus bestaat uit een aantal hoofdstukken, elk hoofdstuk wordt afgesloten met tips en vragen die jou helpen het inzicht in jouw gevoelens, gedachten en beleving te vergroten. Het is mogelijk om de uitwerking van je huiswerkopdrachten en eventuele vragen die tijdens de cursus naar boven komen in te zenden naar mij om een inhoudelijke reactie te ontvangen via email.
Kosten hiervan bedragen 120 euro, dat is de totaal prijs voor 1 cursus en alle huiswerkopdrachten binnen de betreffende cursus. Wanneer het maximaal 2 huiswerk opdrachten zijn die je bespreken wilt dan kun je gebruik van het tarief voor een gesprek van 1 uur (45 euro). Neem gerust contact met me op wanneer je twijfelt welke optie het best bij jouw situatie past.

Karen Smits

Terug naar boven