Seksualiteit in Balans

Bewust zijn (of worden) van persoonlijke seksuele verlangens en grenzen is essentieel om in balans te zijn met jouw persoonlijke seksualiteit.

We werken ons hele leven aan persoonlijke ontwikkeling en onze seks beleving blijft vaak liggen in een verdomhoekje. De relatie die we hebben met onze eigen seksuele leven heeft invloed op andere aspecten van ons leven, en zeer zeker ook op onze relatie(‘s).

Onbalans in onze seksuele beleving kan leiden tot gezondheidsklachten als ook tot psychische problemen en relationele problemen. Door inzicht te krijgen kunnen we ons seksueel bewustzijn in balans brengen, daarmee versterken we de volledige balans van ons persoontje.
Seks wordt gezien als iets extra’s terwijl het voor veel mensen net zo belangrijk is als lekker eten. Seks geeft prikkels die we nodig hebben, deze dragen bij aan ons positieve zelfbeeld. Mensen met een bevredigend seksleven zitten doorgaans lekkerder in hun vel.

Twijfel je over jouw seksuele balans? Heb je verlangens die je niet met je partner durft te delen?
Is de seks met je partner weinig bevredigend of is deze verdwenen?
Praat erover. Misschien heb je vrienden die je hierover in vertrouwen durft te nemen, er zijn online talloze platformen te vinden.

Kink Aware Professional

Als Kink Aware Professional kan ik luisteren zonder oordeel in gesprekken over seksuele voorkeuren die vallen onder de verzamelterm bdsm, denk aan onderwerpen als onderdanigheid, dominantie, sado-masochisme en fetishisme. Voor veel mensen rust er een taboe op het bespreekbaar maken van deze verlangens, en nog meer op het beleven ervan. Als coach help ik deze drempel verlangen en tot acceptatie te komen, ook bied ik ondersteuning wanneer binnen de bestaande relatie weinig of geen ruimte is om over bdsm te praten. Dit altijd met respect voor de grenzen en wensen van beide partners. Ik heb ruime ervaring in het begeleiden van stellen in omgaan met verschil in verlangen.

Daarnaast heb ik een breed expertise op het gebied van toxisch en narcistiche relatie’s binnen bdsm als ook misbruik binnen bdsm relatie’s. Dit is een onderwerp waar helaas nog steeds veel taboe op rust. Er ligt vaak een enorme drempel om er vrijuit over te kunnen praten, veelal ervaren slachtoffers dat ze niet serieus genomen worden wanneer ze hun verhaal delen. De reguliere hulpverlening heeft soms onvoldoende inzicht in gezonde bdsm dynamiek wat het slachtoffer het gevoel kan geven dat het diens eigen schuld is.
Ik bied een veilige plek waar vrijuit gesproken kan worden. Samen met cliënt kijk ik naar de dynamiek van de relatie (of die nu in het verleden ligt of in het heden), en zet in op versterken van cliënt’s weerbaarheid zodat op een prettige en verantwoorde manier genoten kan worden van bdsm gevoelens.

Informatie over Bdsm

Mochten jouw gevoelens met bdsm te maken hebben dan heb je wellicht iets aan de website BdsmMinnend. Deze is met liefde opgezet, wordt met liefde beheerd en zet zich in om de liefde voor Bdsm uit te dragen.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: