Bdsm & Trauma

Bdsm beleven na een opgelopen trauma, in het bijzonder trauma op seksueel/bdsm gebied, kan een ingewikkeld en verwarrend proces zijn

Onlangs schreef ik voor de website BdsmMinnend een artikel over Bdsm en Trauma.

Trauma verwerking

Bdsm beleven na een opgelopen trauma, in het bijzonder trauma op seksueel/bdsm gebied, kan een ingewikkeld en verwarrend proces zijn. Wanneer het trauma onvoldoende verwerkt is kan dit invloed hebben op de beleving van Bdsm, het kan impact hebben op de dynamiek met de spelpartner(s). Het is dus belangrijk om wanneer je weet dat er een trauma was eerst te kijken of je deze goed verwerkt hebt. Of je voor de verwerking van een trauma een professional in wilt schakelen is een persoonlijke keuze, er bestaat hierin geen goed of fout. Er bestaan goede zelfhulpgroepen, er is bijvoorbeeld een zelfhulp webinar te vinden voor mensen die seksueel misbruik hebben meegemaakt en hun partners en er zijn lotgenoten bijeenkomsten.

Impact van trauma op je bdsm beleving

Ook wanneer het trauma goed verwerkt is kan het voorkomen dat het verwerkte trauma impact heeft op jouw beleving van seks of bdsm. Als ervaringsdeskundige en coach heb ik een brede expertise in het mensen begeleiden die na verwerking van hun trauma een prettig bdsm leven zoeken en hier moeite mee hebben. In persoonlijke gesprekken bekijken we op welke manier het trauma invloed heeft op jouw bdsm beleving, we brengen samen kaders in kaart die jou in staat stellen om op een prettige manier Bdsm te beleven en je veilig te voelen. Ook wordt aandacht besteed aan communiceren met je Bdsm partner, deze hoeft niet noodzakelijkerwijs op de hoogte te zijn van de details van het misbruik of trauma, wél is het belangrijk dat deze op de hoogte is van het feit dat je misbruik of trauma hebt meegemaakt. Je kunt dan samen met je partner bespreken wat het is dat jij nodig hebt wanneer het tijdens een spelmoment of na die tijd minder goed met je gaat omdat er iets werd getriggerd dat verbonden is aan het misbruik of trauma.

Twijfel je of ik iets voor je kan betekenen neem dan vrijblijvend contact met me op. We kijken dan samen wat ik eventueel voor jou zou kunnen betekenen, overigens zijn ook partners van harte welkom om contact met me op te nemen. Gesprekken zijn zowel online (zonder camera) als telefonisch mogelijk, woon je in de regio van Valkenswaard/Eindhoven dan behoort een bezoek bij jou thuis ook tot de mogelijkheden.