Verdwaal en vind

Iets dat ik persoonlijk graag doe is dwalen, zowel met wandelen als bijvoorbeeld virtueel, maar ook in mijn gevoelens en hoofd kan ik dwalen. Al schrijvend heb ik veel gedwaald, het bracht me inzichten die ik niet had kunnen voorzien. Het is een kwestie van durven, dwalen en jezelf toestaan te mogen verdwalen.

Ooit moest ik een nicknaam verzinnen, de naam Dwalertje kwam als vanzelf op, en mijn slogan werd Dwalertje Dwaalt. Ik vind het mooi klinken maar er zit ook een kern van waarheid in. Ik houd ervan om te dwalen, om verrast te worden door datgene dat ik tegenkom. Niets kan ik zo ontspannen vinden als op een zondagmiddag de auto te pakken, doelgericht naar een bestemming te rijden en daar te gaan dwalen.

Om te kunnen dwalen is het nodig jezelf ruimte en tijd gunnen, en ook om volledig op te gaan in het dwalen.
Vind iets dat bij jou past, houd je van lezen? Bezoek een boekenbeurs om te dwalen, muziekliefhebber? Wat dacht je van een oud winkeltje om te snuffelen? Winkeltjes kunnen sowieso erg leuk zijn om te dwalen, niet de grote eenheidswinkels natuurlijk maar kleinere winkeltjes met snuisterijen, een rommelmarkt kan ook leuk zijn. Kortom denk creatief en neem jezelf voor om bijvoorbeeld om de paar weken bewust te gaan dwalen. Laat je niet afleiden tijdens je dwalen door dingen die moeten, door mensen die je nodig hebben, of social media waarvan je denkt dat je bij moet blijven. Als je dwaalt dwaal dan, verdwaal ook eens. In tijd, in de ruimte, in verleden….gun jezelf de verrassende inzichten en prettige momenten die het je geven kan.

Karen

Het coachen en begeleiden van mensen in diverse aspecten van hun leven loopt als rode draad door het mijne. Ik ben een gecertificeerd coach met meer dan 25 jaar ervaring in coachen, inspireren en stimuleren van mensen in diverse fases en aspecten van hun leven.

Comments are closed.