Wat verleden herbergt

Een quote als deze stemt tot nadenken niet? Wanneer je verleden beschouwt als een ravage met beschadigde gebouwen die eens jouw veilige haven waren dan is het gemakkelijk om niet te zien welke parels er in het verleden liggen.

De mens die jij nu bent ben je geworden mede door het verleden, en dan doel ik niet op eventuele beschadigingen maar op de ontwikkeling van jouw als individu die mede gevormd werd door wat je hebt meegemaakt. Je hebt er nieuwe inzichten mee verworven, je bent jezelf beter gaan leren kennen, je grenzen zijn zeer waarschijnlijk duidelijker geworden. Dat alles draagt bij aan hoe jij jouw toekomst inricht, in feite ben jij zelf de parel die zichtbaar werd in de ruïnes van je verleden.

Het is nu vooral zaak dit in te gaan zien. Omarm de mens die je geworden bent, omarm jouw opgelopen beschadigingen met liefde en warmte, dit werkt helend. Wanneer je ingrijpende of traumatische gebeurtenissen niet of onvoldoende verwerkt hebt dan is het belangrijk om hier professionele hulp bij in te schakelen. Dat is geen schande, zie het als volgt:

Wanneer jouw auto schade opgelopen waardoor hij slechter rijdt dan zul je deze naar de garage brengen om te laten repareren. Een beschadigd mens kan ook hulp nodig hebben bij de reparatie van de opgelopen beschadigingen. Weet je niet goed hoe deze hulp te vinden maak dan eens een afspraak met je huisarts en bekijk samen welke opties er zijn, en vooral welke het best bij jou zouden passen. Als  coach kan ik je ook helpen om te inventariseren welke hulpverleningstrajecten er te vinden zijn, en hoe je ontdekt wat het best bij jou past. Ik bied geen hulp bij trauma verwerking maar kan je wel helpen hierin de juiste weg te vinden.

Karen

Het coachen en begeleiden van mensen in diverse aspecten van hun leven loopt als rode draad door het mijne. Ik ben een gecertificeerd coach met meer dan 25 jaar ervaring in coachen, inspireren en stimuleren van mensen in diverse fases en aspecten van hun leven.

Comments are closed.