Vreemdgaan of niet

Verschil in verlangen is geen excuus om vreemd te gaan.

Het verlangen buiten de relatie invullen kán een oplossing zijn, maar slechts dan wanneer dit gepaard gaat met open en eerlijke communicatie
Met het maken van de keuze om buiten medeweten van de partner de verlangens in een andere relatie in te vullen wordt gekozen voor de weg van de minste weerstand.

Het lijkt misschien ook wel de kortste weg richting het doel. Namelijk het invulling zoeken en vinden van de verlangens die niet met partner gedeeld kunnen worden, zonder moeilijke en confronterende gesprekken.
Door de verlangens buiten de relatie in te vullen, zonder dit kenbaar te maken aan de partner, wordt hem of haar een keuze ontnomen.
Daar waar de relatie een wisselwerking is tussen twee partners stapt de partner die kiest voor vreemdgaan uit deze wisselwerking.
In feite ontneemt deze daarmee de ander een keuze, een keuze om samen een weg te vinden, een keuze om samen te leren omgaan met het verschil in verlangen.
Maar ook een keuze of de partner zich wel kan vinden in dit besluit, want het verlangen buiten de relatie invullen kán een oplossing zijn, maar slechts dan wanneer dit gepaard gaat met open en eerlijke communicatie. Wanneer het een gezamenlijk besluit is waarin beide partners elkaar steunen, maar ook samen blijven werken aan de relatie.

Natuurlijk zijn we allemaal mens, en de wanhoop leidt ons soms tot het maken van keuzes met een enorme impact op ons leven en relatie.

Met mijn blog hoop ik te laten zien dát er andere opties zijn. Als coach begeleid ik stellen die worstelen met een verschil in verlangen, mijn uitgangspunt is respect voor deze verschillen als ook respect voor beider grenzen. Met als basis een open en eerlijke communicatie, waarin beide partners zich veilig én geliefd voelen.

Twijfel je of dit haalbaar is? Stuur me geheel vrijblijvend een bericht zodat ik je meer inzicht kan geven in mijn werkwijze.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: