Wees kwetsbaar

Door je te verbinden met je kwetsbaarheid ben je dichter bij de zachte en pure kant in je.

Dit is iets dat mij persoonlijk de laatste tijd heeft bezig gehouden. Ik merk dat ik in een fase van verandering ben beland, er verandert iets in mijn sociale landschap. Er worden draadjes doorgeknipt die mij vasthielden aan een zekere stagnatie, er is ruimte ontstaan voor bijzondere ontmoetingen.
Erg mooi en bijzonder om te ervaren.
Er is ook een sterke kwetsbaarheid, waarin ik een weg aan het vinden ben maar die me niet uit balans haalt. Sterker nog, ik heb me nog nooit zo dicht bij mijn eigen kern gevoeld als nu en ineens kwam ik deze zin tegen die mij zoveel zegt.

Kwetsbaarheid hoeft niet negatief te zijn, het kan het loslaten van de verharding zijn die we ons zelf aangemeten hebben. Door je te verbinden met je kwetsbaarheid ben je dichter bij de zachte en pure kant in jou.
Seks, en meer in het bijzonder de beleving van bdsm, maakt kwetsbaar. Ik heb vaak horen zeggen door mijn cliënten dat ze dit gevoel van kwetsbaar zijn in het begin moeilijk, en soms ook eng vinden.
Het is een ander soort kwetsbaarheid die vraagt om bescherming, om de noodzaak je volledig veilig en geborgen te voelen bij je sekspartner.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: