Zelfzorg en zelfliefde

Wanneer je goed voor jezelf zorgt dan heeft dit een positieve invloed op jou, dit werkt door in relaties.

Een gezonde zelfliefde stelt je in staat om goed voor jezelf te zorgen, het helpt je om emotionele verbindingen aan te gaan met anderen en tegelijkertijd in verbinding te blijven staan met jezelf. Wanneer je minder goed in balans bent en met minder liefde en aandacht voor jezelf zorgt dan vergroot dit de kans dat je jezelf afhankelijk maakt van anderen, je zoekt bij anderen wat je jezelf niet goed kunt bieden. Het is een vorm van compenseren die een negatieve invloed heeft op de dynamiek binnen de relatie.

Durf dus goed voor jezelf te zorgen, wees lief voor jezelf, zorg goed voor jezelf. Zet eens op een rij wat jij nodig hebt, van jezelf dus niet van anderen. Maak bewust tijd en ruimte voor jezelf, doe dingen die jij leuk vind, die jou een fijn gevoel geven. Voor de één helpt het om bewust iets alleen te doen terwijl voor anderen het juist helpt om bewust iets met anderen te doen. Zo heb ik onlangs besloten om bewust tijd te gaan vrij maken om door te kunnen brengen met vrienden, voor mijzelf, omdat ik dit mijzelf gun. Het prettige en warme van het vriendschappelijke contact ervaren maar ook als individu interacties aangaan. Dus niet als partner van, niet als moeder van, niet als dochter van. Maar als mijzelf, om mijzelf, voor mijzelf. Dat heeft niets met egocentrisch gedrag te maken, het is een vorm van zelfzorg, een daad van zelfliefde.

Wanneer je goed voor jezelf zorgt dan heeft dit een positieve invloed op jou, dit werkt door in relaties. Goed voor jezelf zorgen betekent ook dat je erkent wat je op het gebied van liefde en intimiteit als ook liefde en seksualiteit nodig hebt.
Heb je twijfels of je hierin de voor jou juiste weg aan het bewandelen bent? Heb je vragen over liefde en intimiteit, over liefde en seksualiteit, over liefde en bdsm? Stel ze gerust. Je kunt je vragen vrijblijvend via het contactformulier insturen, ik stuur een inhoudelijk antwoord terug. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Ik help anderen graag door mijn inzichten, kennis en ervaringen te delen.

Zo aan het begin van weer een nieuw jaar wens ik iedereen een jaar dat in het teken mag staan van liefde, voor jezelf, voor je omgeving, voor anderen.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: