Zorgen moet je doen

Het is denk ik herkenbaar voor iedereen. Je maakt je zorgen, om zovele dingen. Maar is het eigenlijk wel effectief om je zorgen te maken? Verdwijnen je zorgen erdoor?
Beter kun je zorgen dat je zorgen verdwijnen, bijvoorbeeld door te kijken welke oplossing er nodig is. Besteed bewust tijd aan je zorgen, probeer effectief te kijken naar mogelijke oplossingen maar spreek ook met jezelf af dat je het weer loslaat en je gaat richten op andere dingen. Zoek bewust naar afleiding en ontspanning, merk je dat je gedachten afdwalen richting datgene waar je je zorgen over maakt? Probeer om die gedachten te vervangen door een positief beeld of herinnering, zoek er de details in. Herinner je je het gevoel van dat beeld of herinnering? Probeer dit gevoel groter te maken en omarm het in gedachten, op die manier houd je het even bewust vast en dit kan je helpen om los te komen van je zorgen.

Leer om het los te laten vanuit de wetenschap dat erover na blijven denken het eerder groter dan minder groot zal maken.

Karen

Het coachen en begeleiden van mensen in diverse aspecten van hun leven loopt als rode draad door het mijne. Ik ben een gecertificeerd coach met meer dan 25 jaar ervaring in coachen, inspireren en stimuleren van mensen in diverse fases en aspecten van hun leven.

Comments are closed.