Inzicht in Bdsm Gevoelens

De verzamelnaam bdsm is een term die wordt gebruikt om emotionele behoeftes, fantasieën, gedachten en gevoelens op het gebied van dominantie, onderdanigheid, overgave,fetisjisme, sadisme en masochisme weer te geven. Meer informatie hierover kun je vinden op mijn andere website BdsmMinnend.

Leren accepteren van je verlangens en behoeftes

Het kan heel verwarrend zijn wat je in je gevoelsleven tegenkomt. Wegstoppen is slechts een tijdelijke oplossing, door jouw persoonlijke bdsm verlangens te accepteren als deel van jezelf vind je meer rust en balans in je gevoel.
Het helpt je om te kijken naar jouw leven:

  • Is er in jouw leven ruimte voor deze behoeftes en verlangens?
  • Is er een partner waarmee je wil gaan praten over deze gevoelens?
  • Zijn er blokkades of obstakels in jouw leven en/of relatie die je belemmeren je behoeftes te uiten?


Soms blijkt dat seksueel misbruik, of andere trauma’s of andere (seksuele) blokkades één van de struikelblokken zijn die je tegenkomt. Is dit het geval dan kijken we samen naar wat er nodig is om dit te verwerken en de blokkades weg te werken. Wanneer blijkt dat aanvullende hulpverlening of andere vormen van hulpverlening gewenst is dan wordt je ondersteunt in het vinden van hulp die aansluit op wat voor jou nodig is.

Inzicht krijgen in je behoeftes en mogelijke invullingen

In de gesprekken die we hebben krijg je inzicht in jouw persoonlijke bdsm behoeftes, je leert deze te herkennen, benoemen en begrijpen. Je leert ze te accepteren als deel van jezelf, ze maken jou tot wie je bent. Wanneer je dat duidelijk hebt pas dan kun je gaan kijken naar mogelijke invullingen, contacten die je wilt aangaan, het zoeken en vinden van een partner om jouw behoeftes mee te delen of het aangaan van een gesprek met je huidige partner om deze te helpen begrijpen wat in jou leeft.
Het is ook mogelijk om, wanneer je al een relatie hebt en het moeilijk vind om met je partner te
praten over jouw bdsm gevoelens, dit samen met mij te doen.

Versterken van je weerbaarheid en zelfvertrouwen

Soms blijkt dat een grotere weerbaarheid en gezond zelfvertrouwen niet voldoende aanwezig zijn. Wanneer je met die basis contacten aangaat of in een (bdsm) relatie stapt dan kan dit leiden tot problemen, in sommige situaties kan dit zelfs leiden tot misbruik, misleiding, mishandeling.
Door te werken aan een stabiele en sterke basis in jezelf kun je dit voorkomen, ook wanneer je denkt dat je in een situatie zit die lijkt op wat eerder is genoemd dan kan praten met een vertrouwenspersoon die bekend is met bdsm helpen om zelf sterker te worden. Dit helpt je om te komen op een punt waarop je:

  • Weet wat je wilt en kunt duidelijk kan maken hoe je dit wilt
  • Weet wat je niet wilt en dit duidelijk kan en durft te maken
  • Je niet op een ander vertrouwt om te weten wat goed voor jou is maar zelf verantwoording neemt
  • Je leert herkennen welke invullingen van bdsm bij jou passen zonder dat deze je zelfbeeld negatief beïnvloeden, je zelfvertrouwen onderuit halen of leiden tot misbruik.

Een persoonlijke bdsm-mentor

Ook wanneer je op zoek bent naar een onafhankelijke bdsm-mentor dan kun je contact opnemen.
We inventariseren samen wat jouw wensen zijn, welke vorm van mentorschap spreekt jou aan, hoe intensief wil je contact hebben, en vervolgens maken we hierover afspraken. Deze kunnen indien gewenst tussendoor te alletijden worden aangepast. Het draait uiteindelijk erom dat jij op een veilige en verantwoorde manier je bdsm gevoelens kunt gaan verkennen
en beleven. Een mentor kan daarin een prettige steun in de rug zijn, iemand die je altijd kunt benaderen wanneer je met vragen zit. Mocht je mij niet als mentor willen maar vind je het prettig om hulp te krijgen bij het vinden van een geschikte mentor dan kan ik je hier ook in begeleiden.