Kiezen voor werken als Kink Aware Professional

Nadat ik vanaf 2001 regelmatig benaderd werd door mensen met vragen op het gebied van bdsm (als oprichter en beheerder van een kleinschalig en besloten bdsm forum) besloot ik in 2006 om mijn inzichten en ervaringen te combineren met een studie tot lifecoach. In overleg met mijn toenmalige studiebegeleider/docent werden mijn studie opdrachten aangepast aan begeleiden van cliënten die worstelen met hun bdsm gevoelens.

In 2007 heb ik de studie succesvol afgesloten en ben mij gaan profileren als coach. Destijds was het begrip Kink Aware Professional nog niet echt bekend. Ãls ervaringsdeskundige zowel als coach heb ik brede kennis op het gebied van Bdsm, omgaan met verschil in verlangen, verwerken van seksueel misbruik en het verkrijgen van een goede balans en prettig seksleven, verwerken van misbruik binnen Bdsm en het verkrijgen van een goede balans en prettig Bdsm leven en losmaken uit de impact van een jarenlange relatie met een narcistisch/toxic persoon (zowel gerelateerd aan bdsm als daar los van).

Mijn werkwijze als coach

Ik ben graag duidelijk, dat klinkt ook door in mijn werk als coach. Ik benoem dingen zoals ze zijn, draai er niet omheen en ben daarmee in staat om gevoelige en soms complexe gevoelens bespreekbaar te maken. Dat ik niet (ver)oordelend ben lijkt wellicht logisch voor een coach, echter juist op gebieden binnen bdsm of bijvoorbeeld de bewuste keuze voor polyamorie óf monogamie is het meer dan belangrijk dat een cliënt voelt dat er niet geoordeeld wordt maar juist ruimte gegeven wordt om in gesprek te gaan, om de diepere lagen in het gesprek op te zoeken.

Mijn werkwijze richt zich op inzichten aanreiken, omtrent de situatie waar iemand zich in bevindt maar ook in eigen gedragingen en patronen. Ik kijk van buitenaf mee naar binnen en nodig mijn cliënten uit om vanuit buiten naar binnen te kijken. Dat leidt tot verhelderende inzichten, waarin ik tevens handvaten aan kan reiken waarmee iemand vooruit kan.

Twijfel je of ik als coach iets voor jou kan betekenen bekijk dan de veel voorkomende hulpvragen of neemcontact met me op. Dat is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Ik raad je ook van harte aan om deze informatieve website over Bdsm te bekijken. Deze site werd door mij opgericht nadat ik na 18 jaar stopte met mijn besloten bdsm forum, vrijwel wekelijks wordt nieuwe content aan de site toegevoegd.

Karen Smits