Over mij

Ik woon in het mooie Noord Brabant, samen met mijn man. Eén van mijn grotere passies is fotografie, daarnaast heb ik een grote voorliefde voor schrijven, met name poëzie. Rond 2002 belandde ik, zonder dat dit een doel was, in het wereldje van online informeren en steun bieden op het gebied van acceptatie van bdsm gevoelens. Inmiddels zet ik mij hier al meer dan 20 jaar voor in. Van 2002 tot 2019 heb ik mij op vrijwillige basis ingezet voor een besloten bdsm forum. Deze site werd later omgezet tot een breed informatieve website over Bdsm, en een besloten omgeving werd op deze site toegevoegd om mensen in staat te stellen kosteloos vragen te stellen.

Ook houd ik mij al meer dan 20 jaar bezig met het beheren van bdsm kunst sites.

Coaching

Na mijn studie in 2006 ben ik mij gaan profileren als ‘bdsm coach’, in die tijd was de term Kink Aware Professional nog niet echt bekend. Zowel als ervaringsdeskundige en als coach heb ik brede kennis op het gebied van Bdsm, losmaken uit de impact van een jarenlange relatie met een narcistisch/toxic persoon, verwerken van seksueel misbruik en het verkrijgen van een goede balans en prettig seksleven, verwerken van misbruik binnen Bdsm en het verkrijgen van een goede balans en prettig Bdsmleven.

Ik ben graag duidelijk, dat klinkt ook door in mijn werk als coach. Ik benoem dingen zoals ze zijn, draai er niet omheen en ben daarmee in staat om gevoelige en soms complexe gevoelens bespreekbaar te maken. Dat ik niet (ver)oordelend ben lijkt wellicht logisch voor een coach, echter juist op gebieden binnen bdsm of bijvoorbeeld de bewuste keuze voor polyamorie óf monogamie is het meer dan belangrijk dat een cliënt voelt dat er niet geoordeeld wordt maar juist ruimte gegeven wordt om in gesprek te gaan, om de diepere lagen in het gesprek op te zoeken. Mijn werkwijze richt zich op inzichten aanreiken, in de situatie waarin iemand zich bevind maar ook in eigen gedragingen en patronen. Ik kijk van buitenaf mee naar binnen en nodig mijn cliënten uit om vanuit buiten naar binnen te kijken. Dat leidt tot verhelderende inzichten, waarin ik tevens handvaten aan kan reiken waarmee iemand vooruit kan. Ik nodig iedereen uit om vooral de testimonials te lezen, hoe anderen hun contact met mij als coach hebben ervaren zegt misschien nog wel meer.

In de loop der tijd heb ik een enorm brede ervaring, deze zet ik voornamelijk in op vrijwillige basis via de diverse projecten die ik heb opgezet en daarnaast ben ik een paar uur per week beschikbaar als coach.

Gratis Cursussen

Om anderen iets aan te reiken in hun bdsm ontdekkingstocht, maar ook in omgaan met verschil in verlangen, heb ik een aantal gratis cursussen beschikbaar gesteld. Deze zijn te bekijken binnen het forum, ook is daar ruimte om vragen naar aanleiding van de cursussen te stellen.

Bdsm Informatief

De website BdsmMinnend bevat een grote verzameling informatieve artikelen over bdsm.
Ook werk ik aan diverse bdsm gerelateerde kunst projecten, een overzicht zie je hier.

Karen Smits