Thema’s

Het is een breed veld waarin ik als coach begeleiding bied. Mijn specialiteit ligt o.a op het gebied van Seksualiteit & Intimiteit en Verschil in Verlangen. Van 2002 tot heden ben ik als vrijwilliger verbonden aan een online platform dat ruimte biedt aan gelijkgestemden om te praten over de gevoelens en beleving van bdsm. In 2006 ben ik mij beroepsmatig gaan profileren als coach, waarbij de focus vooral ligt bij bieden van begeleiding in de acceptatie van bdsm gevoelens. Daar waar voor een deel dit een vijftig tinten grijs toevoeging is kan het voor anderen zo verweven zijn met hun persoonlijkheid dat zij moeite hebben balans te vinden, in zichzelf, in de relatie en soms ook in hun leven. Als kink aware professional ben ik bekend met de wisselwerking en bied ik zonder veroordeling begeleiding om te komen tot een (sterkere) balans met deze verlangens. Hieronder kun je de thema’s/onderwerpen vinden waarin ik als coach begeleiding bied.

Seksualiteit – Algemeen

Prettig in je vel zitten is niet alleen een spreekwoord, wanneer je letterlijk prettig in je vel zit dan voel je je comfortabel met je lichaam. Dan ben je in staat te genieten van je lichaam, en dit te delen met een partner. Wanneer je het gevoel hebt dat je ten aanzien van de beleving van seksualiteit en intimiteit, of ten aanzien van genieten van je lichaam, niet in balans bent dan is het wellicht prettig om te weten dat je hier aan werken kunt om zo tot een beter of prettiger seksleven te komen. Via gesprekken en met behulp van thuiswerk opdrachten ga je werken aan een sterkere balans in jouw eigen seksualiteit. Lees ook over het versterken van jouw seksuele weerbaarheid en comfortabel met seks/bdsm zijn.

Seksualiteit – Verschil in Verlangen

Binnen een relatie kan het voorkomen dat partners moeite hebben om eerlijk te zijn over hun seksuele verlangens. Angst om veroordeeld te worden als ook angst om de relatie kwijt te raken zorgen er voor dat dit deel van de individuele beleving verzwegen wordt voor de partner. Openheid is een eerste stap, als coach bied ik hulp bij het inventariseren van de seksuele verlangens (indien gewenst) en het in kaart brengen van de verschillen in verlangen. Een belangrijk onderdeel van bespreekbaar maken van verschil in verlangen is communicatie, ook hierin bied ik ondersteuning. Afhankelijk van de wens van de cliënt (en diens partner) ga ik gesprekken aan met beide partners. Dit kan zowel individueel zijn als een gezamenlijk gesprek. Meer over omgaan met verschil in verlangen lees je hier.
Via mijn andere website BdsmMinnend is tevens een gratis cursus te volgen.

Seksualiteit – Seks na misbruik

Het hebben verwerkt van seksueel misbruik is een eerste stap in weer in staat zijn te kunnen genieten van seks. De stap die volgt is je weer bewust worden van jouw eigen kracht en seksualiteit. Onderdeel daarvan kan zijn om los te komen van eventuele schuldgevoelens die je parten spelen wanneer je geconfronteerd wordt met gevoelens van opwinding. Je prettig voelen in je eigen lichaam en (weer) leren ontdekken waar jij van kunt genieten is een onlosmakelijk onderdeel van dit groeiproces. Genieten van seks na misbruik is niet altijd onderdeel van trauma verwerking, mijn hulp richt zich specifiek op het weer leren genieten van seks. Dit kan alleen wanneer je het trauma verwerkt hebt, mijn hulp richt zich niet op het verwerken van het trauma maar op het weer in balans komen met jouw eigen lichaam en seksualiteit.

Seksualiteit – Bdsm Verlangens

Of je nu je nog maar kort bewust bent van je verlangens naar bdsm of dit al langere tijd weet, het kan soms moeilijk zijn een ander hierin te vertrouwen om erover te praten. Praten met een vertrouwenspersoon kan dan een begin geven in het leren begrijpen en accepteren van je gevoelens. Het kan helpen te praten met iemand die bekend is met de gevoelens (en deze niet veroordeelt). Als coach begrijp ik welke verwarring het hebben van deze verlangens kan oproepen en ik kan je helpen een veilige plek voor jezelf te creëren om jouw innerlijke gevoelsleven te ontdekken op een verantwoorde manier. Omdat dit een onderwerp is waar niet iedereen mee geconfronteerd wil worden heb ik uitgebreide informatie op een andere site

Bdsm – Bdsm na misbruik

Bdsm beleven na een opgelopen trauma, in het bijzonder trauma op seksueel/bdsm gebied, kan een ingewikkeld en verwarrend proces zijn. Wanneer het trauma onvoldoende verwerkt is kan dit invloed hebben op de beleving van Bdsm, het kan impact hebben op de dynamiek met de spelpartner(s). Het is dus belangrijk om wanneer je weet dat er een trauma was eerst te kijken of je deze goed verwerkt hebt. Of je voor de verwerking van een trauma een professional in wilt schakelen is een persoonlijke keuze, er bestaat hierin geen goed of fout. Er bestaan goede zelfhulpgroepen, er is bijvoorbeeld een zelfhulp webinar te vinden voor mensen die seksueel misbruik hebben meegemaakt en hun partners en er zijn lotgenoten bijeenkomsten.

Impact van trauma op je bdsm beleving

Ook wanneer het trauma goed verwerkt is kan het voorkomen dat het verwerkte trauma impact heeft op jouw beleving van seks of bdsm. Als ervaringsdeskundige en coach heb ik een brede expertise in het mensen begeleiden die na verwerking van hun trauma een prettig bdsm leven zoeken en hier moeite mee hebben. In persoonlijke gesprekken bekijken we op welke manier het trauma invloed heeft op jouw bdsm beleving, we brengen samen kaders in kaart die jou in staat stellen om op een prettige manier Bdsm te beleven en je veilig te voelen. Ook wordt aandacht besteed aan communiceren met je Bdsm partner, deze hoeft niet noodzakelijkerwijs op de hoogte te zijn van de details van het misbruik of trauma, wél is het belangrijk dat deze op de hoogte is van het feit dat je misbruik of trauma hebt meegemaakt. Je kunt dan samen met je partner bespreken wat het is dat jij nodig hebt wanneer het tijdens een spelmoment of na die tijd minder goed met je gaat omdat er iets werd getriggerd dat verbonden is aan het misbruik of trauma.

Twijfel je of ik iets voor je kan betekenen bekijk dan eens de veel voorkomende hulpvragen of neem dan vrijblijvend contact met me op. We kijken dan samen wat ik eventueel voor jou zou kunnen betekenen, overigens zijn ook partners van harte welkom om contact met me op te nemen.

Karen Smits