Omgaan met verschil in verlangen

Wanneer jij of je partner worstelen met een verschil in verlangen dan kan dit aanleiding zijn voor veel onrust, misschien zelfs wel discussies, onmacht en onvermogen hier samen een weg in te vinden. Bedenk dat jullie niet de enige zijn bij wie in de relatie een verschil in verlangen zichtbaar wordt, realiseer je dat het benoemen, er samen over proberen te praten een eerste stap is. Er is een gratis cursus te vinden op deze site met informatie en praktische tips, deze cursus is op beide partners gericht.

Een gezonde relatie is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en wederzijds respect. Ook wanneer je partner je dingen vertelt die niet leuk zijn om te horen of die je nooit achter je partner had gezocht, blijven wederzijds vertrouwen en wederzijds respect de pijlers van de relatie.
In het samen praten over de verschillen in beleving (de ene partner heeft seksuele verlangens waar de ander zich niet in herkent) is het misschien nóg wel belangrijker om elkaar mét deze verschillen te respecteren.
Probeer niet te oordelen, of te veroordelen. Heb er begrip voor dat je partner anders in het leven staat, respecteer het gegeven dat hij of zij zich niet herkent in wat jij voelt. Dit werkt beide kanten op, het maakt niet uit of je de partner bent mét verlangens of de partner zónder. Jullie hebben verschillende belevingen en verlangens die niet (volledig) overeenkomen. Dat hoeft niet het einde van de relatie te betekenen, het vraagt om samen praten, zoeken naar invullingen die voor beide acceptabel zijn. Het is iets waar je samen een weg in kunt vinden, dat zal geen gemakkelijke weg zijn maar het is wel een weg die je samen kunt bewandelen.

Als coach kan ik hierin hulp bieden. Dit kan via individuele begeleiding, het is dus niet vereist dat ik met beiden in gesprek ga of gezamenlijke gesprekken gevoerd worden. Gesprekken gericht op verschil in verlangen richten zich juist op hoe ieder als individu in diens eigen verlangens staat, hoe er wordt gecommuniceerd, hoe bewust ieder is van het de ander respecteren en in waarde laten. Dit zijn zaken waarin ik inzicht kan geven en tips aan kan reiken.

Twijfel je of ik iets voor jou/jullie kan betekenen? Neem gerust contact met me op, daar zijn geen kosten aan verbonden. We kunnen een belafspraak inplannen die ruimte biedt om vragen over mijn werkwijze te stellen.