Versterken seksuele weerbaarheid

Soms blijkt dat een stabiele weerbaarheid en gezond zelfvertrouwen niet voldoende aanwezig zijn. Wanneer je met die basis contacten aangaat of in een (bdsm) relatie stapt dan kan dit leiden tot problemen, in sommige situaties kan dit zelfs leiden tot misbruik, misleiding, mishandeling.
Door te werken aan een stabiele en sterke basis in jezelf kun je dit voorkomen, ook wanneer je denkt dat je in een situatie zit die lijkt op wat eerder is genoemd dan kan praten met een vertrouwenspersoon die bekend is met bdsm helpen om zelf sterker te worden. Dit helpt je om te komen op een punt waarop je:

  • Weet wat je wilt en kunt duidelijk kan maken hoe je dit wilt
  • Weet wat je niet wilt en dit duidelijk kan en durft te maken
  • Je niet op een ander vertrouwt om te weten wat goed voor jou is maar zelf verantwoording neemt
  • Je leert herkennen welke invullingen van bdsm bij jou passen zonder dat deze je zelfbeeld negatief beïnvloeden, je zelfvertrouwen onderuit halen of leiden tot misbruik.

Misbruik binnen bdsm relatie

Heb jij misbruik binnen een bdsm relatie meegemaakt, of twijfel je of je daar misschien midden in zit, weet dan dat je hier niet alleen mee rond hoeft te lopen. Neem gerust contact met me op, ook als je twijfelt of ik iets voor je kan betekenen.
Verwerken van misbruik is een confronterend proces, verwerken van misbruik binnen een bdsm relatie kan daarbij ook enorm verwarrend zijn. Veel zaken lijken te botsen met aspecten als onderdanigheid en overgave, je zult daardoor wellicht niet eens herkennen dat het gaat om misbruik.

In een persoonlijk gesprek kunnen we samen in kaart brengen hoe de dynamiek van jouw relatie in elkaar zit, uiteraard is dit iets dat we bespreken zonder jouw partner. Bevind je je in een relatie waarin je misbruik vermoed maar jouw partner heeft toegang tot jouw mail en chat apps? Probeer dan of je bijvoorbeeld een goede vriend of vriendin kunt inschakelen wiens mailadres je mag gebruiken.

Je kunt ook een anoniem mail adres aanmaken en de inloggegevens hiervan niet met je partner delen. Het is belangrijk je te realiseren dat een veilige plek voor jou essentieel is, wanneer jouw partner dit niet toestaat dan mag je jezelf afvragen of dit nog om gezonde bdsm dynamiek gaat of controle drang uit angst is. Elke partner die betrokken is met jou zal het stimuleren en steunen wanneer jij aan jezelf wilt werken dan wel een gesprek met een coach wilt aangaan, wanneer een partner je hiervan probeert te weerhouden probeer dan te achterhalen wat de reden daarvoor is.